luni, 19 octombrie 2009

Tort Kiev

Acest tort este un brand de desert, făcut în Kiev, Ucraina, din anul 1950 la Karl Marx Fabrica de Produse de cofetarie (acum filială Corporation ROSHEN).
tortul a fost unul dintre simbolurile oraşului Kiev, în special, numele de brand şi de ambalare (purta emblema neoficiale, reprezentând Kievul).





pentru bezea :
4 albusuri
200 gr. zahar marunt dar nu pudra
2 pahare de nuca sau alune maruntite nu foarte tare si putin uscate la cuptor pana au miros de prajit,eu le-am rupt cu maina ,la alune puteti sa le maruntiti cu un facalet
2 linguri de amidon alimentar
pentru crema:
150 de ml. lapte
4 galbenusuri
75~100 gr zahar
300 gr unt
1 lingura cacao
Mod de preparare:
bezea
1.se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei :D
2.dupa ce a-ti obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite nu foarte tare, amestecati cu grija de jos in sus ca sa nu distrugeti aierul din bezea.
3.intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt (ar fi ideal sa fie hartiea de copt asezata si pe marginea tavei pentru ca dupa coacere sa scoateti mai usor blatul de bezea) asezati bezeaua cu miscari circulare printr-un saculet de cofetarie sau faceci o punga cu o gaura prin care sa poata trece si nuca, formand in asa fel un blat in forma de cerc cu diametrul de 20 de centimetri ,lasand loc de vreo 3~4 cm. de la marginea formei de copt pentru cresterea bezelei , din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.
4. dati blatul la cuptorul preaincalzit la 150 de grade Celsius pentru ~ 2 ore, el trebuie sa se usuce in interior daca impartiti cantitatea de bezea in trei blaturi mai subtiri bezeaua se va coace mai repede,cand primul blat este aproape gata ,ma apuc sa fac a doua portie de bezea ,dar asta in casul in care nu-mi incap amandoua blaturi de bezea in cuptor dintr-o data .
preparare crema:
1. mixati galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme si o puneti pe foc la bain-marie impreuna cu laptele , o tineti pe foc pana se ingroasa .
2. mixati untul moale pana devine spumos si adaugati in el cate o lingura din compozitia racita la temperatura camerei de gabenus pana o inglobati pe toata, la sfarsit adaugati cacao .
3. asezati blatul de bezea pe un platou uns cu putina crema ,impartiti crema in 3 parti egale si asamblati blaturile astfel incat a treia parte sa ramana pentru imbracat marginea tortului .


Ornati tortul dupa fantezie :D se pune in frigider pentru 12 ore ca sa se intrepatrunda crema cu bezeaua .

Pofta buna !

2 comentarii:

dia2009 spunea...

Anastasia foarte frumos tortul si foarte gustos sunt sigura .

Anonim spunea...

Am facut acest tort,multumesc pentru receta sa primit esact gustul ca acelui cumparat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autorului (daca nu este altfel specificat) si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Shopping smart!

No Copying Please!