luni, 19 octombrie 2009

Tort Kiev

Acest tort este un brand de desert, făcut în Kiev, Ucraina, din anul 1950 la Karl Marx Fabrica de Produse de cofetarie (acum filială Corporation ROSHEN).
tortul a fost unul dintre simbolurile oraşului Kiev, în special, numele de brand şi de ambalare (purta emblema neoficiala, reprezentând Kievul).





Pentru bezea :
4 albusuri
200 gr. zahar marunt dar nu pudra
2 pahare de nuca sau alune maruntite nu foarte tare si putin uscate la cuptor pana au miros de prajit
2 linguri de amidon
Pentru crema:
150 de ml lapte
4 galbenusuri
75~100 gr zahar
300 gr unt
1 lingura cacao
Mod de preparare:
Preparare bezea:
1.Se mixeaza albusurile pana devin lucioase apoi se adauga zaharul in 5~6 prize, adaugand urmatoarea portie dupa dizolvarea completa a fiecarei.
2.Dupa ce ati obtinut o bezea ferma cerneti in ea cele 2 linguri fara varf de amidon si deasupra nucile maruntite, amestecati cu grija de jos in sus ca sa nu distrugeti aerul din bezea.
3.Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt formam blaturile de bezea, folositi un sac a poche cu gaura prin care sa poata trece si nuca, formand in asa fel un blat in forma de cerc cu diametrul de 20 de centimetri, lasand loc de vreo 3~4 cm. de la marginea formei de copt, din aceasta compozitie vor rezulta doua blaturi de beazea.
4. Coaceti blatul in cuptorul preaincalzit la 150 de grade Celsius pentru ~ 2 ore, el trebuie sa se usuce in interior daca impartiti cantitatea de bezea in trei blaturi mai subtiri bezeaua se va coace mai repede,cand primul blat este aproape gata, ma apuc sa fac a doua portie de bezea, dar asta in cazul in care nu-mi incap 2 blaturi de bezea in cuptor dintr-o data.
Preparare crema:
1. Mixati galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme si o puneti pe foc la bain-marie impreuna cu laptele , o tineti pe foc pana se ingroasa .
2. Mixati untul moale pana devine spumos si adaugati in el cate o lingura din compozitia racita la temperatura camerei de crema fiarta pana o inglobati pe toata, la sfarsit adaugati cacao.
3. Puneti blatul de bezea pe un platou uns cu putina crema, impartiti crema in 3 parti egale si asamblati blaturile astfel incat a treia parte de crema sa ajunga pentru imbracat marginea tortului .


Ornati tortul dupa fantezie.
Lasati tortul in frigider pentru 12 ore ca sa se intrepatrunda crema cu bezeaua .
Pofta buna !

2 comentarii:

Diana spunea...

Anastasia foarte frumos tortul si foarte gustos sunt sigura .

Anonim spunea...

Am facut acest tort,multumesc pentru receta sa primit esact gustul ca acelui cumparat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!