- 1 litru de lapte
- 2 linguri suc de lamaie
- un varf de cutit colorant alimentar rosu
- 1/2 esenta de vanilie sau rom
- 350 ml. de apa
- 150 gr. zahar tos
Mod de preparare:
- Se pune la fiert laptele, cand incepe sa fiarba adaugati 2 linguri de suc de lamaie, si asteptati pana se desparte branza de zer, stoarceti laptele itr-o punga confectionata din tifon si puneti branzica optinuta intr-o cratita cu tot cu punga, peste ea puneti o cratita cu apa ca sa se scurga bine zerul din ea, o lasati 2~3 ore pana se prinde bine intr-un cas intreg, acest soi de branza se numeste Panir si se face in India.
- Dupa ce ati optinut Panirul, il taiati cu un cutit si il maruntiti cu o furculita in graunciori, dupa aceasta operatie luati cate o lingura de compozitie si o framantati in palma cu degetele pana optineti o branza cremoasa si simtiti grasimea cu degetele.
- Formati 10 bile cat o nuca mai mica si le fierbeti in siropul facut din 350 ml. apa cu zaharul, vanilia si colorantul, fierbeti timp de 15~20 de minute la foc mic cu distanta intre ele, pentru ca cresc in timpul fierberii, le lasati in cratita cu sirop peste noapte la rece, ca sa mai absoarba din sirop.
- Acesta este un desert nu numai gustos, dar si sanatos, evident daca nu folositi colorant, puteti sa-l inlocuiti cu suc de sfecla sau morcovi proaspat stors :)
Pofta mare !!!
3 comentarii:
In sfarsit mai postezi si tu ceva.
Dar reteta asta ai mai pus-o undeva, ca o cunosc.
Oricum, bine ai revenit!
hahaha Mary, azi am fost toata ziua acasa si mi-a venit dorul sa scriu, ai mai vazut reteta pe gustos :) pup dulce, mai am de invatat o saptamana si apoi la practica pentru o luna si zece zile, apoi de sustinut examen, mai am putin de parcurs si cand voi fi la practica chiar nu stiu cate ore voi avea liber :)
Buna ziua,
Ati participat la un concurs pe blogul meu si am a va trimite un premiu. Am scris un e-mail in data de 1 iulie, la adresa pe care mi-ati furnizat-o la inscriere, solicitandu-va o adresa la care sa va pot trimite pachetul. Din pacate, inca nu am primit niciun raspuns. O puteti face in continuare pana miercuri, 7 iulie, la adresa de e-mail bucatarialuitavi@gmail.com.
In cazul in care nu sunteti in Romania (si doar daca doriti) puteti desemna o ruda careia sa-i trimit premiul dvs. Caz in care am nevoie sa-mi specificati datele persoanei respective, la adresa de mail pe care v-am dat-o mai sus (nume, prenume, adresa, telefon, CNP).
O saptamana buna va doresc!
Trimiteți un comentariu