marți, 23 august 2011

Briose de ciocolata cu dragoste



Ingrediente:
pentru 18 portii
3 oua
130 gr. zahar
100 gr. unt moale
180 gr. faina
150 gr. lapte
200+50 gr. ciocolata
50 gr. nuca
1 vanile
1 praf de copt
Pentru decor am folosit:
100gr. de ciocolata amaruie, mure si capsune, praf de cacao, inghetata, menta, mergelute aurite pentru decorarea deserturilor.
Mod de preparare:
1. Se mixeaza ouale cu zaharul pana se albesc ca o crema.
2. Se adauga untul moale, 200 gr. de ciocolata topita in lapte fierbinte.
3. Faina cernuta cu praful de copt si vanilia, nucile si cele 50 gr. de ciocolata maruntite de marimea potrivita unui bob de fasole.
4. Compozitia obtinuta se imparte in forme pentru briose unse cu unt si infainate cu faina in prealabil, compozitia se portioneaza, lasand un sfert din forma libera pentru crescut.
5. Briosele se dau in cuptorul preaincalzit la 180 grade Celsius pentru 15 minute pe raftul din mijloc a cuptorului.
aici sunt arahide, de data asta am folosit nuca greceasca



Decorarea:
1. Pentru realizarea bastonaselor din ciocolata, topiti 100 gr. de ciocolata la bain-marie, o turnati peste un platou de sticla sau pe o suprafata de fier ( planul de lucru sa nu fie de lemn ), o intindeti cu spatula pentru imbracat tortul sau cu lama pentru constructii ( folosita doar in scopuri pentru cofetarie, noua si curata ), sau cu un cutit lat, stratul de ciocolata intins, trebuie sa fie de 1 milimetru grosime, asteptati pana ce se intareste ciocolata si o impimgeti cu o lama pentru constructie tinand-o perpendicular planului de lucru, impingeti lama de la sine in asa fel ca sa se roteasca un bastonas.


Filmuletul cum am facut bastonasele din ciocolata pentru decor !


2. Peste briose se pune cate un bastonas de ciocolata, se pudreaza cu cacao si se pun cateva pomusoare de mure, capsune si cate o frunzulita de menta.
3. Al doilea mod de ornare, se taie capacelul briosei, se pune cate o bila de inghetata, murele si capsunele, frunza de menta si se acopera cu capacelul briosei peste decor.

Mod de servire:
Se serveste calda langa o cafea :)

Este o reteta deosebita pentru ca veti simti toata savoarea ciocolatei si a nucilor intr-o briosa pufoasa si calduta ;)

12 comentarii:

Luminitanaty spunea...

arata tare bine , iar modul de prezentare e bestial

Anastasia spunea...

multumesc mult draga Naty, te invit la o portie si la un votic de 5 stelute pe decorex http://www.decoblog.ro/2011/08/briose-de-ciocolata-cu-dragoste.html de pe 25 august, pupici dulci :) !

Anonim spunea...

yamy ,yamy...surioara ce minune ....mai ai ???

maria mihalache spunea...

Ce frumoase sunt.
Bafta draga mea Anastasia!

Cristina DRagomir spunea...

Nu stiu cat de draga imi esti tu dar deliciul asta imi e foarte drag asa ca l-am votat si sper din toata inima sa castigi

Anastasia spunea...

multumesc mult Medy, multumesc mult Cristinutza :-*

Liana10 spunea...

Cautam sa vad castigatorii...cand colo, o sa aflu maine ca ai luat marele premiu cu aceste briose cu dragoste!
Multa bafta, surioara, pupici multi :*

Anastasia spunea...

multumesc draga mea surioara, astept si eu rezultatele :)

Haplea spunea...

Cat de bine arata...

Sorin spunea...

superbe briosele, va trebui sa incerc reteta ca sa ma conving ca sunt si bune :)

Anonim spunea...

draga anastasia as vrea sa fac vreo 30 40 de briose insa nu stiu ce gramaj sa folosesc

Anastasia spunea...

Din proportiile retetei, au rezultat 18 bucati.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!