miercuri, 21 noiembrie 2012

Tort primul fulg (Snickers)


Acesta face parte din torturile mele preferata si ca gust, si ca model :)
Ingrediente:
crema :
1 borcan de lapte condensat fiert de 370 gr. la temperatura camerei
370 gr. unt moale la temparatura camerei
3/4 pahar de arahide coapte in prealabil 20 de minute la trepta 4 cuptor cu gaze ~ foc un pic mai mic de mediu
 ~250 gr. biscuiti sfaramiciosi cantitatea este orientativa, puneti atata cat sa puteti intinde crema sa nu fie prea uscata :)
sirop pentru insiropat blatul:
200 ml apa 100 gr. zahar se fierb pana se ingroasa putin siropul si devine galbui dupa care se adauga o lingura de coniac.
blat:
4 oua, 4 linuri zahar, 3 linguri ulei, 4 linguri faina, 2 linuri cacao, 1 lingurita rasa praf de copt
Glazura si decor:
50 gr. zahar
150 ml. lapte
200 gr. ciocolata amaruie (58% continut  unt de cacao)
50 gr. unt
100 gr. ciocolata alba pentru decor

Mod de preparare:
Blatul:
Mixati ouale cu zaharul timp 10~15 minute la viteza cea mai mare a mixerului, adaugati in compozitie uleiul, amestecati usor si adaugati si faina amestecata cu praful de cop si cu cacao cernuta, amestecati compozitia cu un tel in forma de para cu miscari circulare de jos in sus, impaturind faina in aceasta crema pana se omogenizeaza.
Coaceti blatul intr-o tava cu diametrul de 26~28 cm diametrul, unsa cu unt si infaintata cu faina in prealabil,  la 180 de grade Celsius la treapta 4 cuptor cu gaze, se coace ~25 de minute, depinde de fiecare cuptor in parte, e important sa nu deschideti cuptorul primele 15 minute sa faceti testul scobitorii ca sa iasa curata dupa ce faceti o impunsatura in blat :)
Crema :
Laptele condensat de mixeaza la viteza mica cu untul moale pana se omogenizeaza dupa care se adauga arahidele cu biscuitii faramiciosi maruntite bucati potrivite si se mai amesteca pentru uniformizare, sa nu le mixati mult timp ca sa nu strivit biscuitii ce trebuie sa ramana bucatele care sa se simta cand ve-ti manca tortul.



  Din crema data am lasat 1/3 inainte de a adauga in ea nuca si biscuitii pentru a imbraca tortul dupa asamblare.

Asamblare:
Dupa ce s-a racit blatul copt il taiem pe orizontala in jumatate, il insiropam, distribui crema si il acoperim cu al doilea blat apoi il insiropam si pe el.
Acoperim tortul asamblat cu crema pusa deoparte in prealabil de jur imprejur, apoi il glazuram cu glazura ( toate ingredientele pentru glazura, se topesc la foc mic intr-o cratita apoi asteptam putin pana se raceste, trebuie sa fie abia calduta pentru ca este mai fluida si e usor de glazurat tortul uniform si sa luceasca frumos).
Topim ciocolata alba la bain-marie si o turnam intr-un poche cu duiul cu gaurica mica sau facem un poche din hartie pentru copt si-i taiem varful cu o foarfeca ca sa fie o gaurica mica.
Cu miscari circulare aplicam desenul pe tort, ne deplasam pe circumferinta tortului in acelasi timp, facand miscari circulare pana cand ne dorim  de des sa fie desenul de paiangen de pe tort.
Taiem niste fasii din hartie de copt sau daca avem pelicula care isi mentine bine forma, cu latimea cat o rigla si lungimea de 8cm, aplicam pe fisiile de hartie din poche-ul cu ciocolata alba un desen in forma de grila, apoi facem din fiecare un plic cu ciocolata in interior si asteptam pana se prinde ciocolata, dupa aceasta o putem scoate de pe hartiuta, vor rezulta niste pliculete din ciocolata pe care apoi le vom asambla pe tort in forma de un fulg :).
Tutorial cum facem fulgul de ciocolata 
http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/cum-facem-un-fulg-de-ciocolata.html
Pofta buna !

21 comentarii:

naty, galati spunea...

Felicitari...tortul arata de milioane

Paula Gafitescu spunea...

Ce bine arata, cred ca e super delicios! pup

Anonim spunea...

am citit mai jos chestiile acelea cu referire la a nu copia... etc. inteleg ai dreptate dar e putin absurd fiindca daca cine vrea sa si puna mintea sa te copieze iti dai seama traim in era informaticii si n ar fi greu sa ti copieze retetele... mie imi plac mult retetele cu lapte condensado asa ca ce sa fac, o sa ma apuc sa o copiez cu creionul sau ce zici imi dai voie mie o gospodina domestica nu sunt bloggeritza culinara sa stii, deci imi dai voie sa fac poze la aceasta reteta cu telefonul mobil? :))) zau asa...asta ca sa nu plec de aici amarata ca primul fulg de nea care e si primul sacrificat se topeste deaga mea repede repede si trebuie sa mai cada fulgi muuuuti fulgi - eugenia

Anonim spunea...

asa, si la capitolul ingrediente unde este cantitatea de biscuiti pomenita in prepararea cremei? pai vezi cum esti...
eugenia

pansy spunea...

Trebuie sa fie delicios,la cum arata!

Mari spunea...

Anastasia, tu ma dai gata mereu cu creatiile tale artistice! Mii de pupici!

Anastasia spunea...

Draga Eugenia nu te cunosc, poate ne-am intalnit pe undeva pe net, imi cer scuze ca am omis cantitatea de biscuiti de la ingrediente, si-ti multumesc ca m-ai facut atenta, acum am scris :-* !
Nu mai fi suparata, daca ai avea si tu un blog culinar ai intelege cata munca include si daca ai gasi retetele tale furate pe net crede-ma ca ai fi foarte suparata ca cineva se foloseste de munca ta :( si poate mai face si bani pe asta, folosind Google Adsense !
Uite cum facem, daca vrei asa mult reteta, ti-o pot trimite pe email daca mi-l lasi, iti fac un cadou de Craciun :) pupici dulci !

Anastasia spunea...

Va multumesc pentru aprecieri dragele mele :-* !

Liana10 spunea...

E superb!!! Nu-mi dau seama cum ai facut fulgul de nea, desi am citit. Poate sunt prea obosita la ora asta, ca n-am dormit decat vreo 3h, dar cand imi revin, iti mai fac o vizita. Te pup, surioara :*

Anastasia spunea...

Voi reveni si eu cu poze din proces, din pacate eram prea obosita si n-am mai facut imagini, dar am sa fac sa fie cat mai clar, multumesc surioaro :-*

Kadia Yusupova spunea...

wow! este minunata floricica!

Timea spunea...

Arata minunat iar gustul e pe masura!

Rochii lungi spunea...

Imi place tare mult cum arata tortul tau, in special danteluta din ciocolata alba, desi nu am inteles cum ai facut-o. Nu conteaza, bine ca a iesit asa de frumos si noi putem s-o admiram. O feliuta de tort as fi gustat si eu, dar nu ma lasa ecranul de la calculator :))

Lulu spunea...

Maaama Aanastasia,m-ai terminat cu acest fulg!!felicitari draga mea!!

Anastasia spunea...

Ma bucur mult...ca va place, multumesc :D :-* !

micamicaela spunea...

Buna dimineata.
O intrebare...laptele condensat se fierbe cumva? pana prinde culoarea caramelului?
Multumesc frumos

Anastasia spunea...

Buna dimineata micamicaela, eu am folosit lapte condensat fiert, asa se vinde la noi are culoarea caramelului, dulcele de leche cred ca e la fel :)

nadina73 spunea...

Felicitariiiiiiiiiiiiiiii din tot sufletul,din manutzele tale ies numai minunatiiiiiiiiiiiiiii,pup

Anastasia spunea...

Multumesc Nadina :-*

jani spunea...

imi place foarte mult cum ai facut acel buchet din flori albe, in ciocolata mai pui ceva de e asa fluida?

Anastasia spunea...

Nu pun nimic in ciocolata, altfel nu s-ar intari, foloseste o ciocolata de calitate ca sa devina fluida la topit !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!