duminică, 28 iunie 2015

Zefir de capsune







Zefirul este cunoscut inca din Grecia antica, unde a fost numit in cinstea zeului Zefir, conform mitului, reteta a fost adusa oamenilor in dar de acest zeu.
Zefirul de capsune – este un deliciu extraordinar pentru copii si maturi, are o textura usoara ca un burete plin de aer, nu este foarte dulce si cel mai important proaspat si econom ! Usor de pregatit, acest desert ar fi completarea perfecta pentru o masa dulce !

Ingrediente:

100 gr. zahar
50 gr. praf pentru jeleu de capsuni
20 gr. gelatina
zahar pudra – pentru tavalit si pentru infainat forma
200 ml. apa de la filtru sau plata
1 pachetel de zahar vanilat
3 linguri de gem de capsuni ( trecut printr-o sita ), sau un varf de sare de lamaie.
1/3 linguruta rasa de bicarbonat de sodiu ( optional )




Mod de preparare:
In primul rand pregatim o tava in care vom raci zefirul .
Infainam cu zahar pudra, o tava de yena sau folosim una de silicon
Inmuiem gelatina intr-o 100 ml. din cantitatea totala de apa, pentru circa 15 minute.
Intre timp, aduceti la temperatura de fierbere 100 ml. din apa ramasa.
Intr-un castron adanc amestecam jeleul de capsuni, zaharul, zaharul vanilat si apa fierbinte. Mixati ingredientele la inceput la viteza mica, dupa 1 - 2 minute mixam la viteza medie si dupa 5 minute, mixam compozitia la cea mai mare viteza, timp de 10 minute.

Topim gelatina hidratata la bain-marie si o turnam in bolul mixerului, mai mixam compozitia inca 10 minute



Adaugam pireul pregatit din gemul de capsuni si bicarbonatul de sodiu, mai mixam 10 minute.




In timpul mixarii, compozitia isi va schimba consistenat si va deveini din ce in ce mai groasa, isi va schimba culoarea de la roz la roz pal.
Turnati compozitia obtinuta in tava, o nivelati uniform cu o spatula si o pudrati putin pe deasupra cu zahar pudra.
Acoperiti tava cu o folie de plastic si o puneti in frigider pentru 6-7 ore, de preferat peste noapte.


A doua zi portionati zefirul in bucati patrate si le tavaliti fiecare bucatica aparte in zahar pudra.






Aranjati bucatile de zefir pe un platou si le serviti la masa, acest desert se poate pastra intr-o punga de celofan, in frigider timp de 10 zile.

Pofta buna !

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!