Ingrediente:
8 creveti tigrati
1 conserva ananas inele
2 galbenusuri de ou
1/3 lingurita sare
500 ml. ulei rafinat
30 gr. fidea
1 lingurita amidon
Pentru servit:
sos balsamic din comert
cateva frunze de salata creata
Mod de preparare:
Crevetii se curata de carapace si de cap, lasam doar ultimul segment cu codita, ii taiem pe fiecare pe partea burtii, neajungand pana la spate in asa fel ca sa obtinem din creveti un file plat ca un pestisor de cambula.
Aplatizam crevetii cu partea spatelul in sus, punem pe fiecare cate o bucatica de ananas si ii prindem cu cate o scobitoare ca sa nu iasa umplutura afara, in final crevetii trebuie sa fie intorsi pe dos.
Fierbem fideaua, scurgem apa si o clatim cu apa rece, o scurgem bine de apa si o amestecam cu amidonul, mai bine amestecati fideaua cu mainele.
Batem galbenusurile de ou cu sare, inmuiati crevetii pe rand in galbenusuri apoi ii infasurati pe fiecare in fidea.
Infierbantati uleiul pana ~ 150 grade Celsius si fierbeti in el crevetii pana se rumeneste putin de tot fideaua, ea trebuie sa ramana galbena asta dureaza ~ 2 minute, prajiti crevetii cu portii mici cate 2,3 intr-o tura.
Dupa prajit ii puneti pe un servetel de bucatarie ca sa se scurga grasimea de pe ele.
Ii serviti calzi pe un platou asezati pe inele de ananas si frunze de salata creata stropite cu putin sos balsamic.
Pofta buna !
duminică, 28 iunie 2015
Creveti umpluti cu ananas infasurati in fidea
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog

Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu