marți, 2 februarie 2010

Manti


Manti - un fel de mâncare tradiţională de carne, din Asia Centrală, cunoscut sub alte nume ca în China (Baozi) şi Pakistan, alcătuit din carne tocată mărunt în aluat subţire, aburita în cratita pentru manti .

INGREDIENTE:


Pentru aluat:

2 pahare de faina (200 ml.)

½ pahar apa

1 ou

1 lingurita rasa de sare


Pentru umplutura :

300 de grame de carne tocata de vita in ameste cu porc

300 de grame de ceapa taiata marunt

1 lingurita piper negru macinat


1 lingurita sare (potriviti de sare dupa gust)


MOD DE PREPARARE :


Aluat :

Se toarna intr-un castron apa cu oul putin batut si sarea, in acest castron se adauga faina cate poutin cernand direct in el si, amestecand constant cu o lingura pana incorporam toata faina apoi se framanta putin aluatul pana obtinem un aluat usor de lucrat , daca simtiti ca mai este necesar mai adaugati putina faina .


Umplutura :


Amestecati carnea tocata cu ceapa taiata marunt, piperul si sarea .


Asamblarea :

Intindeti aluatul pe masa infainata intr-o foaie cu grosimea de 2,5  milimetri grosime si taiati cu o cana cerculete cu diametrul de 8~10 cm (sau rulati aluatul intr-un sul si taiati din el bucatele de aluat pe care le ve-ti intinde pe fiecare in parte in cerculete cu diametrul de 8~10 cm) , puneti in centru fiecarui cerculet cate o lungura fara varf de umplutura si impletiti in asa fel :

1. luati din doua parti si aduceti aluatul spre centru, lipind capetele intre ele peste umplutura ca in poza

2. apoi lipiti capetele formand patru colturi doua cate doua

3. lipiti capetele opuse doua cate doua 


4. puneti mantele astfel obtinute pe cercurile unse cu ulei din vasul cu abur si le fierbeti la foc mic in jur de 40 de minute sau la vasele cu abur moderne  



Se serveste cu dresing preparat din ceapa taiata rondele cu otet,  apa,  piper negru si putin zahar dupa gust sau cu smantana .

Pofta buna !!!


varianta printabila    

3 comentarii:

Bucataras spunea...

Salut, ai retete delicioase. Le asteptam pe Bucataras premium pentru inscrierea in concursul reteta anului 2009, cu premii de 10 milioane: http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/

catta's blog spunea...

Buna ziua,

Va intereseaza un schimb de link-uri ?
Pentru un link inspre http://www.jocurik.com eu voi adauga link-ul dvs. pe http://cattasblog.blogspot.com si pe http://www.jocurik.com/parteneri.php - pagina partenerilor site-ului meu .

Date link :
=>Titlu site : jocuri pentru copii
=>Descriere : jocuri pentru copii
=>Link : http://www.jocurik.com

sau

Jocuri pentru copii

Confirmati raspunsul ( pozitiv sau negativ ) la adresa de mail cattasblog@yahoo.com
Imi cer scuze pt. deranj !

O zi buna,
Catalin.

aa O zi buna,
Catalin !

Dana J. spunea...

Surioara mea cea micuta. Ce frumoase le-ai facut si pe astea.
Cand vi la mine sa faci si cu mine vreo cateva?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!