duminică, 16 decembrie 2012

Pui intreg la cuptor cu garnitura de cartofi cu ceapa




Pui aromat la cuptor, intotdeauna actual pentru o masa de Craciun sau Revelion :) !

Ingrediente:
  • 1 pui de 1 kg se poate puntin mai greu pana la 1,3 kg
pentru marinat:
  • 6 linguri  adjika sos iute 
  • 8 linguri maioneza
  • 1 lingura rozmarin proaspat ( frunzulitele ) 
  • 1 pahar de vin alb 
  • 3 linguri miere de albini 
  • 1 lingura rasa sare
  • 2 linguri de otet de vin alb sau balsamic
pentru garnitura:
  • 1,5 kg cartofi
  • 4 cepe mari
  • sare si piper 
  • 3 linguri de ulei
Mod de preparare:
  • Spalati puiul sa fie curat fara urme de pene pe el.
  • Marinati puiul peste noapte in frigider intr-o cratita cu ingredientele pentru marinat, va straduiti sa patrunda marinata si in interiorul puiului, peste pui puneti o farfurie, iar pe farfurie ceva greu ( spre exemplu un borcan de 3 litri cu apa ).
  • Curatati cartofii si ceapa si le taiati in felii mari (cam in patru, sase felii) adaugati sare si piper dupa gust, uleiul si le amestecati.
  • In tava cuptorului rasturnati garnitura si puneti pe mijloc puiul marinat peste noapte, prindeti pulpitele si aripioarele cu scobitori ca sa se coaca compact si frumos, peste pui turnati marinata ramasa.
  • Coaceti in cuptorul preaincalzit la 250 gr C pana incepe sa prinda culoare puiul, apoi micsoram temperatura la 200 de grade C timp de aproxemativ 1 ora si 30 minute,  in functie de cuptor si de marimea puiului ( luati proba daca s-a copt puiul bine pana la os, il strapungeti in zona incheieturii soldului cu un cutit ascutit, sucul care va curge trebuie sa fie straveziu, daca nu e copt, va curge suc rozaliu cu sange ).
  • Peste 30~35 de minute de la inceputul coacerii, scoateti tava din cuptor si amestecati in garnitura ca sa se coaca uniform pe ambele parti, dati tava in cuptor.

Pofta buna !

2 comentarii:

Unknown spunea...

Arata grozav, pregateste o portie si pentru mine ca vin la masa! Pup

Anonim spunea...

Pune deoparte o portie si pentru mine, te rog, ca vin sa-ti urez Sarbatori Fericite si as cam gusta si eu din acest preparat delicios! :P
Pupici

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!