Ingrediente :
1 gaina
1 lingura busuioc
1 lingurita piper negru in boabe
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita mirodenii pentru gaina (
1 lingura fara varf de sare
un varf lingurita de nucsoara
1 lingura otet balsamic
100 ml.vin rosu
4 linguri ulei de masline
1 lingura de mustar iute
mod de preparare :
se pregateste un marinat din toate ingredientele de mai sus
se gaureste gaina cu un cutit si se unge cu acest marinat din toate partile si in interior
se pune pe un gratar si de supt se pune o tava in care sa se scurga grasimea
aripioarele si pulpele inferioare se infasureaza la capete cu folie de aluminiu ca sa nu sa se arda prea tare
se da la cuptorul incins la 250 de grade C pentru 1~1,30 ore
se unge din 10~15 minute cu marinatul ramas
aproape spre sfarsit se da focul mai incet si se lasa sa se coaca inauntru
luati proba daca e gata , o infibgeti cu un cutit la incheetura osului la pulpa inferioara si daca nu iese sange atunci e gata de pus pe masa :D
Pofta mare !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu