sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Kaiserschmarrn




Acest desert mi l-a impartasit o prietena de pe facebook Lena Bammer :) o citez pe ea acum : asta-i un desert traditional austriac se numeste KAISERSCHMARRN,desertul regilor,hehe...
Ingrediente:
pentru  4 persoane
250 ml. lapte
100gr. faina buna
un virf cutit sare
6 oua 
unt pt.uns tava, zahar brun (mai inchis la culoare)
dulceata de caise, zahar pudra
1/2 lingurita praf de copt








Mod de preparare:
Ouale,faina,laptele si sarea se amesteca toate cu telul (nu e nevoie de mixer) cand adaugam faina punem si o jumatate lingurita praf de copt, aluatul trebuie sa fie ca la clatite.
Intre timp incalzim cuptorul la 200 ° si asa trebuie sa ramana pana la sfarsit, tava se unge cu unt, punem ceva mai mult caci compozitia nu are grasimi ( si nici zahar), untul trebuie sa fie moale, presaram zahar brun si turnam compozitia, dam in cuptor cca.20 min. pana devine auriu si bine crescut.
Apoi, asa fierbinte il rupem in bucatele potrivite (puteti face asta cu doua furculite ca-i fierbinte si direct in tava il amestecati cu dulceata, apoi aranjati pe farfurii si presarati zahar pudra.


Pofta buna !

1 comentarii:

Licuta Marin spunea...

Un desert cu adevarat regesc!!!Tare bun trebuie sa fie!Pup!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!