Ingrediente:
pentru 20 de bucati
pentru glazura:
- 100 gr. ciocolata alba
- 3 liguri lapte
- 10 gr. unt
- pentru bomboane:
- 170 gr. lapte condensat
- 2,5 linguri rase de lapte praf
- 40 gr. unt
- 1 pliculet de vanilie
- 100 gr. fulgi de cocos in compoziție si 150 pentru tavalit bomboanele
- 50 gr. foi de napolitane zdrobite
- migdale/alune întregi ( coapte in prealabil, in jur de 10 minute la 180 grade Celsius).
2. Bomboanele obținute se glazureaza in ciocolata topita cu untul si laptele si se tavalesc prin nuca de cocos.
Bomboanele se pastreaza la frigider.
Pofta buna !
10 comentarii:
delicioase,am facut si eu ceva asemanator :P
Pupici!
Imi plac tare mult bombonicile astea!Nu am facut pana acum, dar cu siguranta am sa incerc reteta ta:)Pup si la multi ani!
Minunat arata !!!
Iti doresc multa sanatate si fericire si sa ti se implineasca toate
dorintele in noul an 2012. Doamne ajuta!
La multi ani !
Imi plac tare mult aceste bomboane! La multi ani!
mamaaa ce faine sunt.ma declar indragostita vesnic de raffaello.pup
Va multumesc, eram de mult timp cu gandul la ele si am zis ca acum e momentul de sarbatori, pentru ca arata exact ca niste bulgari de zapada :D
Sara draga :)) m-ai amuzat, iti multumesc mult sper sa le si incerci sunt delicioase :) !
mai arata foarte fain...sunt mai bune ca cele din comert? daca ma crezi eu n-am indraznit pina acum sa le fac pt ca mi-a fost frica sa nu iasa doar asa ...lapte praf :))
iti multumesc pty cuvintele frumoase pe care le-ai scris despre Ozzy-li meu :) pup cu drag
Alice draga mea, Ozzy si-a meritat toata admiratia mea forever :)) cat despre Raffaello sunt deliciose aproape ca cele din comert mancate imediat sau in aceeasi zi dupa cateva zile isi pierd farmecul pentru ca compozitia se umecteaza in intregime si placerea din textura cea putin crocanta se pierde :)
am facut si eu dupa retea preluata de la Licuta, care este de fapt de la tine.. dar nu am inteles de ce nu s-au intarit/uscat bomboanele ca sa fie crocante asa cum sunt cele originale..?? am gresit eu undeva? eu zic ca am respectat intocami gramajul si indicatiile retetei.. Ce s-a intamplat????
Draga mea Diana, nu pot sa stiu exact de ce ti-au iesit moi si ce anume inseamna pentru tine moi, oricum tari, nu au cum sa fie pentru ca e un raffaello facut in casa :) Pot doar sa presupun ca o fi problema in laptele condensat, probabil cel pe care l-ai folosit este mai umed decat trebuie :(
Trimiteți un comentariu