sâmbătă, 11 februarie 2012

Hering in saramura





Una din cele mai populare gustari este heringul sarat. Felii grasute de hering stropite cu ulei si servite cu solzisori de ceapa, sunt nelipsite de pe mesele noastre de sarbatori. Cu toate acestea, le servim cu mare savoare la o cina cu cartofiori fierti. Doar, sa curati si sa tai bucati un hering, este unul din cele mai simple moduri de a prepara rapid o cina. Dar, cat de mare poate fi dezamagirea, daca pestele cumparat este prea sarat!

Desigur pestele se poate inmuia in apa, dar gustul va fi departe de cel dorit :( .
Pe vremea calda a anului, se mai adauga riscul sa cumparam un peste, cu miros neplacut. Anume din acest motiv, multe gospodine se gandesc, oare de ce n-ar sara acasa pestele.

Heringul condimentat sarat cu proprile maini, este mult mai gustos decat cel pe care-l gasiti pe rafturile magazinelor. Plus, placerea de a manca pestele, sarat, acasa este avantajat si de diferenţa de preţ. Prin urmare, pestele sarat, acasa este delicios si rentabil economic.

Eu am folosit Hering din Marea Baltica-Clupea harengus membras, puteti folosi orice peste din familia Clupeidae ( gingerica, hering, scrumbie s.a )

Hai ca incep cu reteta, ca am bagat cam multa teorie :)) ce nu ma caracterizeaza pe mine deloc :P

Ingrediente:

  • 1 kg de peste
  • 1 lingurita de seminte de mustar alb
  • 1 lingura de boia dulce
  • 2~3 frunze de dafin rupte bucatele
  • 1 lingura de ienibahar
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 2 linguri cu varf de sare
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 0,5 litri de ulei rafinat de floarea soarelui 

Mod de preparare:

  1. Amestecati toate ingredientele intr-un vas care se inchide cu capac, adaugati pestele curatat de capuri si lasati sa sa sareze 24 de ore.
  2. Acest peste se serveste cu cartofi fierti, piure de cartofi, se foloseste la tartine cu paine neagra unsa cu unt, se poate servi si ca o salata cu solzisori de ceapa cu putin otet sau suc de lamaie si cu mazare verde din conserva, e minunat de bun ! Personal, cumpar peste sarat gata foarte rar, prefer sa-l fac acasa pentru ca e mult mai gustos si nu risc sa mananc saramura imputita :P !


Pofta buna !

6 comentarii:

langmina spunea...

Arata asa de bine!Cred ca e delicios!

Adina spunea...

Ce interesanta e reteta,am incercat si eu macrou marinat,dar l-am facut in otet,nu in ulei. De incercat.Pup

Giorgi spunea...

Excelent !

Anastasia spunea...

Este o reteta minunata si o impart cu voi din toata inima, sunt sigura ca o sa ramaneti indragostiti de ea :) va pup si va multumesc pentru aprecieri !

Unknown spunea...

iar inghit in sec, sunt delicioase pozele astea ale tale, stii? :))

Anastasia spunea...

Multumesc Poliana, dar sa stii ca si preparatele nu se lasa asteptate de savurat :)) sunt la fel de bune, iti multumesc din nou pentru comentariu, esti o dulce :-* !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!