marți, 7 februarie 2012

Prajitura tavalita ( Lamingtons ) pentru Valentine's day



Tot ce pot sa iti ofer de ziua indragostitilor, este si va fi inima mea !


Particip cu aceasta reteta la concursul "Ce-ti pofteste inima" de pe blogul Pe masa din bucatarie

Ingrediente pentru 6 portii:
pentru blat:
  • tava de copt 25x29 cm
  • 4 oua 
  • 1 fiola esenta de migdale
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr. faina
  • 40 gr. unt
  • 1 varf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
pentru glazura:
  • 50 gr. zahar
  • 150 ml. lapte
  • 175 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. unt
  • 1/3 pachet de 250 de grame nuca de cocos pentru tavalit 
  • 1 iaurt din capsuni
Mod de preparare:
blat:
  1. Se bat ~12 minute ouale cu zaharul, un varf de sare si esenta, peste oua se cerne faina amestecata in prealabil cu praful de copt si se amesteca cu o spatula de silicon de jos in sus incet pana incorporati faina ( cu o mana amestecati faina, iar cu cealalta rotiti in directie opusa bolul cu compozitia, incorporati faina cu miscari sigure ), apoi adaugati untul topit caldut, si-l incorporati la fel ca pe faina incet, straduiti-va sa nu pierdeti prea mult aer din compozitie ca sa obtineti un blat pufos la copt.
  2. Asterneti tava de copt cu folie de aluminiu, pe care ati pregatit-o din timp si ati uns-o cu unt moale, turnati compozitia si o nivelati uniform pe toata suprafata tavei.
  3. Coaceti blatul la 180 de grade Celsius timp de 25 de minute.

glazura:
  1. Topiti intr-o cratita mica toate ingredientele la foc mediu, amestecand in continuu pana se topeste zaharul.
asamblare:
  1. Taieti din blat inimioare cu ajutorul unei forme pentru fursecuri in forma de inima, le intepati cu un ac de lemn pentru gratarel si le treceti prin glazura calduta, apoi prin cocos.
  2.  Ungeti o inimioara cu  iaurt de capsuni si acoperiti cu alta, deasupra picurati o lingurita din glazura ramasa (daca s-a intarit incalziti-o putin isi revine imediat).

Pofta buna dragii mei, iubiti-va mult !!!

16 comentarii:

Mari spunea...

Anastasia, esti o talentata!
Intotdeauna am admirat dulciurile tale!
Pupici dulci, asa ca tine!

Postolache Violeta spunea...

Te astept cu drag la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt in luna februarie !Poti participa chiar cu aceasta postare caci se incadreaza in tema. Pupici !

Sarea in bucate spunea...

exact la ceva de genu m-am gandit sa fac...:) frumoase poze!!!

Dana C spunea...

vai ce frumoase sunt!!!!pup

miremirc spunea...

frumoase foc !:)

langmina spunea...

Arata suuuuper bine!!!!

Anastasia spunea...

Mari draga, iti multumesc din suflet esti o scumpa >:D< si eu te iubesc :-* !

Anastasia spunea...

Violeta,chiar ma gandeam sa vin fara invitatie la provocare :)) iti multumesc mult :-*!

Anastasia spunea...

Just me si Danutza multumesc :-* !

Licuta Marin spunea...

Foarte ingenioasa si foarte delicioasa!!!Pup!

Emily spunea...

sunt exagerat de frumusele ♥
te pup scumpa mea!

Corina spunea...

Foarte frumusele sunt! Un Happy Valentin's Day iti doresc!

Giorgi spunea...

Superbe!Delicioase!Sigur am sa le incerc su eu!
Multumiri!

Liana10 spunea...

Nemaipomenite sunt si ce idee grozava!!! Le trec pe lista ;-) :*

Timea spunea...

Sunt super frumoase!

Anastasia spunea...

Va multumesc pentru aprecieri fetelor,sunteti niste dragute,Pup :D !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!