luni, 27 august 2012

Aripioare de pui in sos de miere




Iti inghiti si limba, perfecte la bere aceste aripioare se aseamana cu renumitele aripioare Buffalo, doar ca sunt mai putin calorice pentru ca nu le fierbeti in ceaunul cu ulei :) !
Ingrediente:
  • 1 kg aripioare
  • 50 ml sos de soia darc (cumparati un sos calitativ, cele ieftine nu se potrivesc pentru o mancare de calitate)
  • 2~3 linguri miere
  • sucul de la 1/2 lamaie mare
  • 3~4 linguri pasta de tomate
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia iute
  • ulei pentru prajit
Mod de preparare:
  • Aripioarele se curata de colturile subtiri (pe care le dati la pisici), se taie in jumatate si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta, de preferinta adanca, ca sa nu stropiti tot aragazul cu grasime.
  • Dupa ce ati prajit aripioarele pe ambele parti le depozitati intr-un castron pentru putin timp, pana pregatiti sosul.
  • In grasimea in care ati prajit aripioarele, prajiti cam 30 de secunde cateii de usturoi cu boiaua la foc mic, turnati toate ingredientele sosului in tigaie, amestecati si adaugati aripioarele in sos, mai amestecati o data pana le inveliti in sos, puneti capacul si inabusiti-le in acest sos timp de 20~30 de minute la foc mic cu capac.
  • Acest sos este atat de puternic, incat carnita se desprinde singura de pe oase, fiti atenti la timp sa nu le tineti prea mult pe foc, le mai amestecati intre timp din cand in cand ca sa vedeti cum decurge procesul , cand observati ca carnea incepe sa se desprinda de pe oase, opriti focul.

Le puteti servi cu o salata sau simple cu bere sunt foarte delicioase :D !
Pofta buna !




5 comentarii:

Mare Maria spunea...

O combinatie interesanta...dar arata atat de apetisant:)!!!! Pupici

Rocsy Ciobanu spunea...

Rumene si bune!

Liana10 spunea...

Sa te lingi pe degete, nu alta!! ;-)puup

andra spunea...

Arata minunat, dar nu ies cam dulci? Si cred ca merg tare bine cu mazare ca si ea e usor dulce. :)

Anastasia spunea...

Pup fetelor, Liana chiar m-am lins pe degete :P ;)
Andra, e numai buna de dulce, poti potrivi sosul dupa gustul tau, adaugi mai putina miere si-l gusti, daca ti se pare putin mai adaugi miere sau suc de lamaie :-* !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!