Cine oare nu le place ? Stiu ca gusturile nu se discuta, dar daca exista oameni care nu iubesc sarmalele, eu zau nu-i voi intelege niciodata :P
Ingrediente:
250 gr. orez
8 ardei grasi + 1 ardei gras tocat marunt
~60 frunze de vita de vie
2 morcovi mari
2 cepe mari cat pumnul
3 linguri pline de pasta de tomate
dupa gust Maggi Secretul gustului cu legume, piper negru macinat, sare
1 legatura mare de patrunjel
1 legatura telina
4 crengute leustean
4 frunze de dafin
1 pulpa de pui dezosata si fara piele
~1/3 pahar ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Frunzele de vita de vie si ardeii se spala, ardeii se curata de cotoare, cotoarele se curata de seminte si se pastreaza pentru a fi folosite mai tarziu in loc de capace pentru ardei.
Orezul ales se spala in cateva ape, apoi se opareste in apa clocotita timp de 10 minute, dupa acest timp, scurgeti apa ramasa din orez.
Ceapa se taie marunt, morcovii se taie pe lungime in fasii apoi fasiile se taie iar pe lungime in dungulite subtiri, cam de 3 mm latime, apoi aceste dungulite se taie in cubulete mici )
Tocam marunt 1 ardei gras.
Carnea de pui se taie la fel in cubulete mici.
Intr-o tigaie incapatoare se caleste uleiul, apoi prajim in el ceapa, morcovul, ardeiul si carnea aproxemativ 10 minute, la foc mediu tigaia acoperita la inceput cu capac ( cam 2 minute ), amestecand periodic, la jumatate din acest timp adaugam in prajeala pasta de tomate.
Amestecam prajeala cu orezul oparit, zarzavatul tocat marunt, secretul gustului, piper negru macinat, sare, gustati umplutura, ea trebuie sa para la gust putin mai sarata decat e nevoie, cand va fierbe sarea va patrunde orezul si daca nu veti pune la inceput sare cat e nevoie, sarmalele nu vor avea gustul potrivit.
Intr-un vas roman sau intr-un vas de fonta cu capac, puneti frunzele de dafin si acoperiti fundul vasului cu cateva frunze de vita de vie, umpleti ardeii grasi cu umplutura si le puneti capacelul pastrat in prealabil, adica cotorul de la fiecare ardei.
Impletiti sarmalutele in frunze de vita de vie, eu am asezat ardeii pe margini si sarmalutele le-am pus pe mijlocul vasului si cateva printre ardei ca sa stea bine in vas si sa aiba sprijin.
La sfarsit acoperiti ardeii si sarmalutele cu frunze de vita de vie, formati un fel de capac :)
Turnati in vas o cana de apa amestecata cu o lingura rasa de secretul gustului si o lingura cu ulei, scuturati putin vasul ca sa se strecoare apa uniform in vas.
Fierbeti sarmalele ~ 1,5 ore in cuptorul incins la foc mic.
Sfat:
1. Ca sa aveti frunze de vita de vie pentru sarmale, in tot timpul anului, le puteti conserva in felul urmator:
Culegeti frunzele tinerele de vita de vie, le impaturiti cate 10 bucati, le rasuciti strans ca pe niste rolouri si le introduceti in sticlute din plastic cu gura mai larga, ca cele de la ceaiuri reci gen Lipton sau Nestea.
umpleti sticluta cu frunze, ii puneti capacul si le pastrati intr-un loc racoros la intuneric.
Cand faceti sarmalele, taiati sticluta la varf cu un cutit ascutit si scoateti frunzele din ea.
2. Cu totii ne-am ciocnit de mucegai format pe pasta de tomate in borcanele care au fost incepute si asteapta in frigider pana la urmatoarea utilizare, ca sa scapati de acest necaz, ungeti capacul borcanului pe interior cu o picatura de ulei apoi il infainati cu praf de mustar, in acest fel pasta de tomate nu va mai prinde mucegai niciodata si se va pastra foarte bine un timp indelungat.
Pofta mare !
duminică, 28 iunie 2015
Ardei umpluti si sarmalute in frunze de vita de vie
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu