Aceste ciupercute sunt minunate. Recomand tuturor pentru mesele de sarbatori, mai ales, ca se prepara foarte usor. Se pot face din timp si cand va vine pofta, pac si salata e pe masa
Ingrediente:
pentru ciuperci marinate:
1 kg ciuperci pleurotus
130 ml otet de mere sau vin
120 ml ulei rafinat
50 ml apa
1,5 lingurite sare
3 lingurite zahar
6 frunze de dafin
1 lingurita boabe de ienibahar
1 lingurita boabe de piper negru
1 lingurita boabe de coriandru
1 lingurita boabe de mustar alb
1 lingurita cuisoare
6-8 catei de usturoi
pentru salata:
1 ardei capia
1/2 ardei iute rosu
200 gr de somon ( il presarati cu sare si il prajiti )
1 legatura ceapa verde
Mod de preparare:
Spalati ciupercile si le puneti in ceaun, peste ele pisati usturoiul si adaugati mirodeniile, otetul, uleiul si amestecati usor.
Acoperiti ceaunul cu capac si lasati la foc mediu pana incepe sa fiarba apoi faceti focul mic si fierbeti 5 minute.
Le raciti si le pastrati in frigider in borcane sigilate pana la 3 saptamani, cand va vine pofta faceti salata, le puteti adauga doar ceapa verde si deja iti inghiti limba de bune ce sunt, dar eu va recomand sa le incercati intr-o varianta mai festiva si anume pentru ziua indragostitilor
Pentru salata alegeti ciupercutele cele mai mici pe cele mari le taiati in doua, trei bucati, tocati ceapa, adaugati somonul taiat bucati din ardeiul gras sau capia decupati cu ajutorul unei forme pentru biscuiti inimioare, iar din resturile care au ramas le tocati cubulete mici si le adaugati si pe ele la salata, tocati marunt si ardeiul iute, amestecati si serviti salata cu doua inimioare din capia strapunse de o sabie
Pofta buna !
duminică, 28 iunie 2015
Salata din ciuperci marinate cu somon
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu