duminică, 28 iunie 2015

Sos de caramel


Dar voi cum faceti sosul de caramel ?
Ei bine, daca inca nu ati incercat sau ati incercat, va spun cum il fac eu :), reteta aceasta cred ca va va lasa multumiti si din momentul ce o veti incerca sunt sigura ca o veti repeta ;) pentru ca e foarte simpla si cu sigutanta nu veti avea parte de un esec precum un sos care a devenit caramel dupa racire :)) !

Ingrediente:

420 gr. lapte condensat indulcit ( am inteles ca exista si neindulcit, eu insa nu am intalnit )
50 gr. zahar
100 gr. miere de albini
150 gr. unt
1 praf de sare
6 ~10 linguri de lapte fiert (cantitatea e orientativa, pentru ca in funtie de calitatea ingredientelor pe care le veti folosi, puteti regla densitatea caramelului final, incepeti de la 6 linguri si daca e nevoie puteti sa mai adaugati lapte cand caramelul e inca cald )
Mod de preparare:



Turnati intr-o cratita mierea de albini, zaharul, untul si sarea, le fierbeti timp de 2 minute la foc mediu spre mic, amestecand in continuu.
Dupa ce a fiert, turnati in cratita laptele condensat si mai fierbeti, amestecand cu un tel in continuu, pana devine de o culoare usor aramie in jur de 7~9 minute, cand s-a racit putin adaugati laptele fiert si amestecati bine.
Se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis timp de 2 saptamani, dar sunt sigura ca il ve-ti papa mult mai repede :P !
Acum va puteti delecta familia cu un sos delicios de caramel, facut in casa, cu siguranta este mai sanatos si mai ieften decat cel cumparat !
Il puteti servi la clatite, pancakes, vafe, inghetata, fructe, cheesecake si alte bunaciuni dulci :D !
Pofta buna !

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!