Dar voi cum faceti sosul de caramel ?
Ei bine, daca inca nu ati incercat sau ati incercat, va spun cum il fac eu :), reteta aceasta cred ca va va lasa multumiti si din momentul ce o veti incerca sunt sigura ca o veti repeta ;) pentru ca e foarte simpla si cu sigutanta nu veti avea parte de un esec precum un sos care a devenit caramel dupa racire :)) !
Ingrediente:
420 gr. lapte condensat indulcit ( am inteles ca exista si neindulcit, eu insa nu am intalnit )
50 gr. zahar
100 gr. miere de albini
150 gr. unt
1 praf de sare
6 ~10 linguri de lapte fiert (cantitatea e orientativa, pentru ca in funtie de calitatea ingredientelor pe care le veti folosi, puteti regla densitatea caramelului final, incepeti de la 6 linguri si daca e nevoie puteti sa mai adaugati lapte cand caramelul e inca cald )
Mod de preparare:
Turnati intr-o cratita mierea de albini, zaharul, untul si sarea, le fierbeti timp de 2 minute la foc mediu spre mic, amestecand in continuu.
Dupa ce a fiert, turnati in cratita laptele condensat si mai fierbeti, amestecand cu un tel in continuu, pana devine de o culoare usor aramie in jur de 7~9 minute, cand s-a racit putin adaugati laptele fiert si amestecati bine.
Se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis timp de 2 saptamani, dar sunt sigura ca il ve-ti papa mult mai repede :P !
Acum va puteti delecta familia cu un sos delicios de caramel, facut in casa, cu siguranta este mai sanatos si mai ieften decat cel cumparat !
Il puteti servi la clatite, pancakes, vafe, inghetata, fructe, cheesecake si alte bunaciuni dulci :D !
Pofta buna !
duminică, 28 iunie 2015
Sos de caramel
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu