duminică, 28 iunie 2015

Inghetata de fistic







    Daca e sa aleg, as alege inghetata de fistic, e preferata mea si e la mare cautare, pentru ca gustul natural nu se gaseste usor, iar pretul e chiar foarte mare, de aceea am ales sa o gatesc acasa, este mult mai economa decat cea din comert si foooooarte gustoasa :P !!!

    Ingrediene:
    80 fistic curatat ( din 250 de grame de fistic necuratat, vor rezulta 100 de grame de miez de fistic )
    200 ml. lapte
    300 ml. frisca neindulcita de la 23 % grasime
    80 gr. zahar ( se poate adauga mai mult zahar, dupa gust )
    2 galbenusuri
    1 pachetel de zahar vanilat ( optional )
    10 ml. esenta de fistic
    Colorant alimentar verde ( optional )
    Mod de preparare:
    Intr-o cratita cu peretii grosi, amestecati zaharul vanilat, zaharul, galbenusurile si laptele, le puneti pe foc mic si amestecati in continuu in crema cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
    Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas ca sa opriti procesul de gatire.
    Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
    Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
    Acum ne ocupam de fistic, decorticam nucile de fistic si le oparim cu apa clocotita cateva minute.
    Dupa ce le-am oparit, le curatati de coaja ca sa ramana miezul curat, se curata foarte usor.
    Nucile curatate se pun in bolul blenderului si se dilueaza cu putina frisca din cantitatea totala, puneti atat cat e nevoie ca sa le puteti marunti foarte fin ( trebuie sa obtineti un piure ),
    turnati frisca treptat ca sa nu puneti prea multa.
    Frisca ramasa se mixeaza cu mixerul pana va forma moturi.
    Amestecati crema de oua cu piureul de fistic, apoi il incorporati cu ajutorul unui tel in frisca mixata, tot acum adaugati si esenta de fistic.
    Daca doriti puteti sa adaugati putin colorant alimentar verde, pentru o culoare mai vie.
    Turnati inghetata obtinuta in bolul masinii de facut inghetata si o inghetati pana la consistenta necesara in jur de 30 de minute.
    Transferati inghetata intr-un bol cu capac si o inghetati in congelator pana va fi gata.
    Daca nu aveti o masina de facut inghetata , turnati inghetata intr-un bol cu capac si o puneti in congelator, o amestecati cu un tel sau cu o furculita ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme foarte groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.

    Pofta buna !!!

1 comentarii:

Dana J. spunea...

Ce culoare frumoasa are! Inghetata mea preferata e inghetata de fistic si inghetata de alune de padure! Bravo Anastasia! Trebuie sa o incerc si eu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!