Ingredient4e:
500 gr. branza mascarpone
375 gr. smantana pentru frisca
1 pachetel de zahar vanilat sau 6 gr extract de vanilie
50 ml. coniac
1 cana cafea gatita la filtru
2 linguri miere de albini
10 piscoturi savoiardi
120 gr zahar
5 galbenusuri
100 ml lapte 3,5 % grasime
un varf de sare
Mod de preparare:
Laptele se amesteca cu galbenusurile zaharul,vanilia si sarea, compozitia se ingroasa pe foc mic, amestecand in continuu cu telul in forma de para pana incepe sa fiarba, dupa care facem focul cel mic si mai amestecam pana ajunge la consistenta dorita, trebuie sa devina ca o smantana mai grasa si sa ramana urme vizibile care nu dispar deodata cand trecem cu telul prin crema.
Lasam crema deoparte sa se raceasca, intre timp o mai amestecam ca sa nu formeze pojghita la suprafata.
Acum batem bine frisca rece pana cand se intareste, adaugam in ea branza de mascarpone si mixam pana o incorporam pe toata.
Dupa ce s-a racit crema fiarta, adaugam in ea jumatate din cantitatea de alcool, cealalta jumatate o adaugam in cafeaua in care vom inmuia piscoturile.
Impreunam crema de branza cu cea fiarta, cu miscari circulare de sus in jos cu ajutorul unui tel, nu amestecam prea mult timp ca sa nu pierdem din pufosenia cremei de branza, procedam exact ca la un pandispan cand incorporam in el faina.
Asamblam inghetata intr-o tava tapetata cu folie alimentara.
Impratim crema in 3 parti egale, incepem cu stratul de crema apoi 5 piscoturi inmuiate cateva secunde in cafeaua racita, apoi iar crema, iar piscoturi si la sfarsit terminam cu un strat de crema.
Invelim inghetata cu folie alimentara si o dam in frigorifer pentru vreo 5 ore, pana ingheata.
Pofta buna !
duminică, 28 iunie 2015
Inghetata Tiramisu
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu