Inca o bunatate pentru iubitorii de cafea :)
Ingrediente:
4 galbenusuri
250 ml lapte
300 smantana pentru frisca
100 gr. zahar ( se poate adauga mai mult sau mai putin zahar, dupa gust )
1 pachetel de zahar vanilat ( optional )
4 lingurite cu varf de cafea solubila ( eu am folosit Jacobs Monarch Millicano, este o cafea macinata combinata cu cafea solubila )
25 ml. coniac (optional )
Mod de preparare:
Fierbem laptele si dizolvam in el cafeaua, dupa ce s-a racit putin il turnati cu atentie peste galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat si zaharul, amestecand energic.
Turnati compozitia intr-o cratita cu peretii grosi si o puneti pe foc mic, amestecati crema in continuu cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas, ca sa opriti procesul de gatire.
Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
Frisca se mixeaza pana va forma moturi.
Cu ajutorul unui tel, incorporati crema de galbenusuri racita si coniacul, in frisca mixata.
Turnati inghetata intr-o tava de copt din sticla cu diametrul de ~28 cm, o acoperiti cu folie de plastic si o puneti in frigider ( in tava, va ingheta mai repede, pentru ca are o suprafata mai intinsa ).
Amestecati inghetata cu un tel ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.
Pofta buna !!!
duminică, 28 iunie 2015
Inghetata de cafea
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu