marți, 13 decembrie 2011
Penne Al Dente
O reteta pe care o fac cand nu am chef sa stau prea mult timp un bucatarie si cand incep sa o gatesc imi vine si pofta de gatit :)) va zic sincer, trezeste inspiratia, cred ca e din cauza originalitatii e altceva decat o mancare traditionala pentru zona noastra si-ti zboara gandurile la bucataria Italiana care te motiveaza sa gatesti mai condimentat si mai aromat :D !
Ingrediente:
500 gr. paste penne din grau dur
50 gr. unt
300 ml lapte, 300 apa
1 cub Gallina Blanca de pui sau vita
parmezan pentru presarat
cateva rosii cherry coapte
2 cepe mari
4~5 catei mari de usturoi
2 linguri de bulion dulce ( sa nu fie sarat )
1/2 lingurita oregano uscat ( optional )
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
1 lingurita de ardei iute tocat marunt
2 linguri de patrunjel tocat marunt
4~5 linguri de ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Pastele cu ceapa taiata felii mascat, ghimbirul ras si bulionul se prajesc in uleiul incins cu untul la foc iute pana se rumenesc putin, amestecand periodic.
Se adauga laptele cu apa si se pune capacul sa fiarba la foc mic spre mediu, amestecand periodic ca sa fiarba pastele uniform, cand sa absorbit aproape tot lichidul adaugati ardeiul tocat marunt.
Le gustati cand se absoarbe tot lichidul si daca e nevoie sa fie mai moi, mai adaugati o cana de apa.
Cand sunt gata opriti focul si adaugati patrunjelul tocat si usturoiul pasat, amestecati si puneti capacul pentru doua minute.
Se servesc cu rosii cherry coapte si cu parmezan ras, o bunaciune :) !
Pofta buna !
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
4 comentarii:
bune bune, te pup :*
Multumesc draga mea Dana, te pup si eu :-* !
WAW! Multumesc pentru reteta postata. Acum am terminat de facut pastele si de servit o portie. Sie aproape miezul noptii. Foarte bune. Mi-am permis sa inlocuiesc laptele (pt ca nu aveam momentan) cu zeama in care am fiert carnea si legumele pt salata beauf. Au iesit atat de bune, ca nici nu zici ca mananci paste. Felicitari pentru blog. Fanica
Draga Fanica, iti multumesc pentru aprecieri si felicitari :) ma bucur foarte mult ca ai incercat reteta, data viitoare faci cu lapte si vei ramane si mai impresionat :-* ;) !
Trimiteți un comentariu