1,5~2 kg piept de porc
1 lingura busuioc
1 lingurita piper negru in boabe
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita mirodenii (cary,cili, o bucatica de ghimbir de marimea unui catel mare de usturoi)
1 lingura fara varf de sare
1/3 lingurita de nucsoara
1 lingura otet balsamic
100 ml.vin rosu
4 linguri ulei de masline
1 lingura de mustar iute de Dijon
1 lingurita piper negru in boabe
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita mirodenii (cary,cili, o bucatica de ghimbir de marimea unui catel mare de usturoi)
1 lingura fara varf de sare
1/3 lingurita de nucsoara
1 lingura otet balsamic
100 ml.vin rosu
4 linguri ulei de masline
1 lingura de mustar iute de Dijon
Mod de preparare:
Carnea se marineaza cu toate ingredientele de mai sus peste noapte, apoi se coace invelita in folie de aluminiu infasurata bine in cateva straturi, timp de 1 ora la 200 de grade Celsius, apoi se taie folia la suprafata si se mai coace pana se rumeneste frumos inca 20~30 de minute. Se serveste rece.
Pofta buna !
3 comentarii:
arata de milioane! chiar cautam o alternativa la preparatele din comert si cred ca am gasit-o!
Buna Anastasia, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie". Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc
http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html
Suna asa bine marinata cu vin si condimente, voi incerca si eu reteta :) O zi frumoasa!
Trimiteți un comentariu