miercuri, 14 decembrie 2011

Prajitura de ciocolata cu Butter cream

E  super delicioasa reteta aceasta, imi place crema ca se face usor si este mai economa decat cea de frisca ;) :D o am de la surioara mea Dana Juhasz din Timisoara care locuieste de ani buni in America !
Ingrediente:
Butter cream:
300 gr unt
4 albusuri de la oua mari
1 cana de 240 ml. zahar 
un pic de sare
pentru blat:
100gr. faina
4 oua mari
1lingura cacao cu varf ( 15gr.)
120 grame zahar ( eu am pus 100)
2 plicuri de zahar vanilat
1 praf de copt
pentru glazura:
100 gr. ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida de 10 % grasime
Mod de preparare crema:
Albusurile cu zaharul si sarea se pun la bain-marie si se amesteca delicat in el, dar constant pana cand albusurile se infierbanta la 50 de grade C si se topeste zaharul dureaza 3~4 minute. Se iau de pe foc si se bat cu mixerul pana cand s-a racit si s-a ingrosat, dupa care se adauga untul moale in cateva rate si mixam in continuu pana cand iese o crema fina si se poate intinde .

Se poate folosi crema imediat sau o lasam la frigider, este important sa o acoperim ermetic se pastreaza la frigider maxim 5 zile. Inainte de a folosi daca a stat la frigider se lasa la temperatura camerei si o mixam din nou ca sa-si revina la consistenta cremoasa. Daca vreau sa-i schimb gustul (aromele pe care le puteti folosi: lichior de alune sau rom, 2~3 linguri gran-marnie, 2~3 linguri mari de suc proaspat de lamaie si de putina coaja rasa fin de lamaie, cafea 3 linguri de ness dizolvat in 2 linguri de apa, sau rom, puteti folosi fructe -mure, afine coacaze, capsuni se adauga 3 sferturi de cana de pireu de fructe pe care il fac prin fierbere si-l trec printr-o strecuratoare cu gauri mici ). Daca adaugi inainte de timp untul si albusurile inca nu s-au racit bine se poate intampla sa se taie crema. Ca sa repari crema trebuie sa pui blidul in altul mai mare cu apa foarte rece, cu cuburi de gheata si se bate compozitia pana se intareste, daca se taie cand o scoti de la frigider se pune blidul pentru doua secunde in apa fierbinte si se bate iar pana se intareste.
Mod de preparare blat:
Ungeti o tava pentru tort cu diametrul de 26 cm cu unt si o infainati. Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema. Adaugati faina cernuta impreuna cu cacao si  praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet cu o spatula de lemn. Turnati in tava compozitia, dati blatul in cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.
Pofta buna !

6 comentarii:

Fancy Cake spunea...

Arata tare bine!

Anonim spunea...

Pentru mine nu este o surpriza sa vad ce minuni faci tu cu manutele tale, surioara. Pentru mine este doar neputinta de a realiza asemenea minuni si sper sa ma ai pe constiinta :))) felicitari si fane sa stam numai cu apa-n gura ,egoisto :)))) !!!!!! Te pup si te imbratisez cu mare drag Sorina Gabriela, surioara ta mai mare ,dar mica,mica in arta minunata pe care o ai tu <3

Din bucataria mea spunea...

Minunata arata si cred ca e tare buna!!!Pupici!

Emily spunea...

arata minunat :*

Anastasia spunea...

Va multumesc fetelor, sunteti niste dragute <3 !
Surioaro draga, eu chiar nu cred ca am facut ceva sofisticat, ba chiar ma stradui sa sugerez decoratii originale si majoritatea nu se fac greu :)! si da te am pe constiinta, sper intr-o zi sa te servesc din mana mea cu ceva dulce :-* te iubesc !

Gabitzu spunea...

Felicitari!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!