pentru bilutele de branza:
250 g. branza dulce
50 g. zahar
50 gr fulgi de cocos
2 galbenusuri
2 linguri rase de amidon
pentru blat:
2 linguri faina
2 linguri amidon
2 linguri rase cacao
50 g. ciocolata topita
60 g. zahar
4 oua mari
1 lingurita rasa praf de copt
un varf de sare
pentru glazura:
100 g. ciocolata rupta bucati
100 ml lapte
50 g. unt
50 g. zahar
Mod de preparare:
Pentru bilutele de branza, amestecati toate ingredientele pana se omogenizeaza.
Pentru blat, mixati albusurile cu zaharul si un varf de sare timp de 7 minute apoi adaugati cate un galbenus pana le incorporati, dupa care vine si ciocolata topita pe care o incorporati usor cu o spatula.
Amestecati intr-o cana faina, praful de copt, cacao si amidonul.
Adaugati la compozitia de oua si faina, cernand-o in doua reprize, o incoporati la fel, amestecand usor cu o spatula.
Ungeti cu unt si infaintati cu faina o forma pentru copt cu diametru de 26 de cm, aranjati bilutele de branza si turnati peste ele aluatul.
Coaceti in cuptorul preaincalzit timp de 30~35 de minute pe raftul din mijloc la 180 de grade Celsius.
Pentru glazura, fierbeti untr-un ibric laptele cu zaharul si untul timp 4~5 minute la foc mic, opriti focul si adaugati ciocolata rupta bucatele , amestecati pana se topeste ciocolata si glazurati prajitura.
Pofta buna !
5 comentarii:
Good job Olguta!Happy birthday!La multi ani!
Draga Paradis, iti multumesc pentru vizita si felicitari te mai asteptam si cu alta ocazie :)!
Uau, cata ciocolata!!!Vreaaau si eu o feliuta:))Pup!
@Licuta servus te rog, vad ca esti o mare pofticioasa :-* !
Vaaaaiiii!! cum arata!! :D Delicios! cand am vazut ca are si cocos am zis: asta este prajitura perfecta pentru Craciunul asta! :D Sunt moarta dupa ciocolata si cocos.. :D
Multumesc pentru idee.. :*
Trimiteți un comentariu