Ingrediente pentru blat:
1 ou,
1 grefa,
50 gr. zahar,
50 gr.unt,
50gr. faina,
170 gr. amestec de fulgi de ovaz , orz , grau , secara
pentru ornat:
bezea din 2 albusuri , 1 lingurita fara varf de vanilie , 8 linguri cu varf de zahar , 1 grefa
Mod de preparare:
1. Se curata doua grefe de coaja si de pelita ca sa ramana numai miezul una din grefe se taie in cubulete cu un cutit bine ascutit.
2. Se freaca untul moale cu zaharul pana se incorporeaza
3. Se adauga fulgii compusi din 4 componente, de ovaz , orz , secara , grau puteti folosi si alte combinatii.
4. Se adauga faina si grefa taiata cubulete.
5. Se face bezea din 2 albusuri ,1 lingurita fara varf de vanilie si 8 linguri cu varf de pudra de zahar sau zahar tos e obtional, se bate bine pana devine o compozitie cremoasa si tare ca s-o puteti folosi la ornat cu seringa pentru patiserie.
6. Se intinde cu mana aluatul pe suprafata unei tave unsa cu unt cu dimensiunea de 25/25 cm . si se orneaza cu bezea apoi se da la cuptorul preaincalzit la 180 gr. C. pentru ~ 30 min. pana cand se rumeneste putin suprafata prajiturii si se face bezeaua de culoare bej .
7. Prajitura se scoate din cuptor si se tiaie cat e fierbinte in 16 biscuiti apoi se pune pe fiecare bucatica cate o felie de grefa.
Pofta buna!
6 comentarii:
Very intriguing points you have noted, appreciate this for adding.
Hi there! Would you mind if I share your blog with my myspace group?
Dear anonim if you want, add with pleasure, but don't forget to add the source :D !
Happy to see another person on the same wavelength! Nice article.
Thanks :)
Great work! This is the type of info that should be shared around the web.
Trimiteți un comentariu