Ingrediente:
1 sold de porc fara os aproximativ 2 kg.proaspata, (necongelata).
1 capatina mare de usturoi cate 1 lingura de mustar, maioneza, ghimbir proaspat curatat de coaja si pisat, worcestershire sauce ( optional ), 1/2 lingurita de rozmarin uscat
3 linguri ulei
1 lingurita de sare cu varf
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita boia iute
1 lingura gem de visine
De asemenea avem nevoie de multa folie de aluminiu.
Mod de preparare:
Asternem pe masa o bucata de folie de aluminiu si punem peste ea carnea.o gaurim cu un cutit din loc in loc.
Amestecam maioneza cu sosul worcestershire, mustarul, sarea, mirodeniile, ghimbirul si uleiul, si ungem unoform bucata de carne, va straduiti sa patrunda din acesta compozitie si prin gaurile facute in prealabil.
introducem in gauri bucatele taiate de usturoi.
Redam carnii o formă mai compactă si o infasuram bine in cateva straturi de folie cat mai ermetic si compact.
Puneti carnea la frigider pentru 2, 3 zile pe raftul de sus unde e mai rece, si in fiecare zi intoarceti carnea pe alta parte de 2~3 ori pe zi.
Puneţi carnea in cuptor şi uitaţi de ea pentru ~ 3 ore la 200 de grade Celsius cuptor preaincalzit.
Calculati timpul coacerii in asa fel ca la 1 kg. de carne sa se coaca cate 1,5 ore. dupa timpul trecut, scoateti carnea din cuptor, taiati folia la suprafata (cu atentie ca vin aburii fierbinti ), indoiti capetele foliei in jos, ungeti carnea cu ajutorul unei pensule cu gemul de visine si o mai coaceti ca sa prinda culoare inca ~20 de minute in functie de cuptor.
Carnea se raceste si se feliaza bucati de 1,5 cm.
Pofta buna !
Asternem pe masa o bucata de folie de aluminiu si punem peste ea carnea.o gaurim cu un cutit din loc in loc.
Amestecam maioneza cu sosul worcestershire, mustarul, sarea, mirodeniile, ghimbirul si uleiul, si ungem unoform bucata de carne, va straduiti sa patrunda din acesta compozitie si prin gaurile facute in prealabil.
introducem in gauri bucatele taiate de usturoi.
Redam carnii o formă mai compactă si o infasuram bine in cateva straturi de folie cat mai ermetic si compact.
Puneti carnea la frigider pentru 2, 3 zile pe raftul de sus unde e mai rece, si in fiecare zi intoarceti carnea pe alta parte de 2~3 ori pe zi.
Puneţi carnea in cuptor şi uitaţi de ea pentru ~ 3 ore la 200 de grade Celsius cuptor preaincalzit.
Calculati timpul coacerii in asa fel ca la 1 kg. de carne sa se coaca cate 1,5 ore. dupa timpul trecut, scoateti carnea din cuptor, taiati folia la suprafata (cu atentie ca vin aburii fierbinti ), indoiti capetele foliei in jos, ungeti carnea cu ajutorul unei pensule cu gemul de visine si o mai coaceti ca sa prinda culoare inca ~20 de minute in functie de cuptor.
Carnea se raceste si se feliaza bucati de 1,5 cm.
Pofta buna !
13 comentarii:
waw ce bine arata
Tare frumoasa sunculita, draga Anastasia. Imi place mult si blogul. An Nou fericit, cu sanatate si implinirea tuturor viselor la care aspiri, alaturi de familia ta!
La multi ani, un An Nou fericit si plin de impliniri!
tare buna!
La multi ani,un an nou plin de bucurii!!
Multumesc dragi prieteni, va doresc un an mai frumos mai sanatos si mai bogat cu multe realizari si foarte putine dezamagiri :-* va pup cu drag, La multi ani !!!!!!
La multi ani!Un An Nou plin numai de bucurii!Pup!
La multi ani!Iti doresc un 2012 plin de realizari si impliniri!
An Nou cu sanatate si numai bucurii!La multi ani!
E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!
draga mea,iti doresc din inima ca anul 2012 sa fie pentru tine un an plin de realizari,sa fii sanatoasa si fericita alaturi de cei pe care ii iubesti.La multi ani si Un an nou prosper si fericit!
La multi ani !
Anul 2012 cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi.
Trimiteți un comentariu