- 1 dovlecel
- 4~5 catei de usturoi
- 2 rosii mari
- 1 lingura de patrunjel taiat marunt
- 2 lingura otet
- 25~30 gr. apa
- 1 lingurita ulei de masline
- 2 picaturi miere de albini
Mod de preparare:
Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic ruman apoi se pune sa se scurga de ulei se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea .Punem cate o felie de dovlecel pe o planseta pentru tocat si il presaram cu sare dupa gust, dar nu exagerat, luam o rondela de rosie scoatem de pe ea coaja si o punem pe dovlecel rulam in asa fel toate feliile de dovlecel si le punem pe o farfurie. Dupa aceasta facem dressingul din usturoiul pisat apa+otet+ulei+mierea+patrunjel taiat marunt si stropim dovleceii cu aceasta compozitie . Acest aperitiv este foarte gustos si se serveste la mese festive, precum si la o pofta de fiecare zi.
Pofta mare !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu