marți, 16 iunie 2009
Inghetata semifreddo
Ingrediente:
frisca 36 % (se poate si mai grasa)360 ml.
150 gr zahar
125 gr alune prajite
3 oua mari
2,5 linguri de apa
Mod de preparare:
1. Ouale se separa albusurile si se bat in spuma tare cu un varf de cutit de sare. 2. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar /sa devina o masa cremoasa/ si se adauga intr-o unda subtire 360 ml. frisca , batand in continou ~ 15 min. pana se ingroasa si se mareste in volum de 2 ori compozitia. 3. 100 gr zahar si 2,5 linguri apa se topeste pina devine de culoare maronie si se adauga alunele/amestecati pana se caramelizeaza alunele, nu mai mult de 10 secunde. 4. Alunele se intind pe un platou sau o placa pe care o puteti indoi putin ca sa desprindeti alunele de ea. Dupa ce s-a intarit caramelul si se strivesc in blender, se adauga la galbenusul cu frisca. 5. Albusul batut in spuma tare se adauga cu atentie si se amesteca incet cu mana pana se incorporeaza, atentie sa nu striviti aerul din albus. 6. Se da la congelator pentru 40 min.
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
1 comentarii:
Ce pofta mi-ai facut. Alunele de padure sunt favoritele mele. De cate ori ma uit la desertul asta imi vine sa-mi iau o lingura si sa ma pun pe mancat.
Trimiteți un comentariu