Putin istoric- aceasta supa este raspandita in zonele Rusiei , originara din provincie.
Cuvantul soleanka a fost schimbat din cuvantul seleanka( mancare taraneasca) seleanka in traducere din limba rusa inseamna tarancuta.
Ingredientele necesare:
1,5 l supa de la carne de vita cu os, fiarta cu sare dupa gust
500 gr. de carne de vita fiarta
500 gr. sunca de vita
1 rinichi de vita fiert separat
2 crenvusti de vita
300 gr cartofi de preferinta cartofi de sezon mici
50 gr masline negre sau olive verzi
4 linguri ulei
2 linguri bulion
3 cepe mijlocii
1 pahar smantana
1/2 lamaie
3 castraveti murati
cateva boabe de piper negru
1 frunza de dafin
1 lingura marar si patrunjel taiat marunt
Mod de preparare:
Rinichii- se taie orizontal in jumatate si se separa de canale si grasimi.
Se fierb separat ~ 5 minute si se varsa apa.
Se clatesc bine si se pun la fiert pana sunt gata in apa fiarta cu putina sare.
Din carnea cu os ( piept de vita) se prepara supa.
Carnea se separa de os si grasime si se taie pai.
Sunca si crenvustii tot se taie pai , rinichii se taie bucatele/ceapa curatata se taie pestisori.
Se incinge ceapa in tigaie cu uleiul si 2 linguri bulion.
Castravetii murati se curata de coaja si se taie pai.
In supa care fierbe se adauga cartofii curatati de coaja intregi, se fierb aproape la gata si se adauga ceapa calita cu bulionul si castravetii taiati pai ,sa dea in clocot.
Se adauga produsele din carne taiate, maslinele, piperul in boabe si frunza de dafin.
Se fierbe 5~7 minute, daca ciorba nu este suficient de sarata-acrie se adauga putina moare din castravetii murati fiarta in prealabil.
Se serveste cu o lingara zarzavat tocat in fiecare portie, o felie de lamaie si smantana.
Pofta buna !!!
marți, 16 iunie 2009
Soleanka
Postări populare
-
Glazura: 50 gr. zahar 150 ml. lapte 200 gr. ciocolata amaruie (58% continut unt de cacao) 50 gr. unt Toate ingredientele se tope...
-
Reteta video :) Am vrut de mult timp sa le incerc si eu :)) dupa un studiu de cautare pe google am gasit aceasta reteta pe blo...
-
O prajitura care se prepara rapid, dar foarte si foarte gustoasa, e fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata, magie s...
-
Pe timpul tarului rus Ivan cel Groaznic, bucatarii rusi nu stiau sa prajeasca, doar sa coaca si sa fiarba. Prajeau in bucataria ...
-
Inainte la placinte :D !!! si ce bune si fine au fost.. nu va zic, incercati-le sa va convingeti :P ! Ingrediente: 2 foi de lipii ...
-
Reteta Tort primul fulg (Snickers) http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/11/tort-primiul-fulg-snickers.html
-
Un alt desert celebru din Moldova "Cusma lui Guguta" preferatul desert al copilariei mele, prima intrebare car...
-
Si filmuletul :) Pentru o casuta e suficient o jumatate din aceste ingrediente! Ingrediente pentru aluat: 1 k...
-
Salata Cezar este una din cele mai populare salate din lume. In pofida parerilor contraversate ca aceasta salata a fost n...
-
Aceste prajiturele cu o consistenta pufoasa, se topesc in gura :) Ingrediente: pentru blat: 150 gr. faina 4 lingur...
Follow this Blog
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu