Forma p/u copt cu diametrul de 22 cm. cu inel detasabil
Paharul cu volumul de 250 de ml.
Ingrediente:
Pentru blat :- oua -2
- zahar - 1/2 pahar
- faina - 1/2 pahar
- praf de copt – 1 lingurita
- oua - 5
- gelatina - 25gr.
- apa - 75gr.
- zahar - 3/4 pahar
- faina - 1/2 lingura
- lapte - 1/2 pahar
- unt - 150gr.
- zahar vanilat - 1 pachetel
- visine - 20~25
- cacao - 2.5 linguri
- lapte - 1.5 linguri de masa
- zahar - 1/4 pahar
- unt - 30gr.
Mod de preparare:
Blatul :
Mixam ouale cu zaharul pana se umfla cao crema si se albesc, adaugam faina cu praful de copt, amestecam si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste la suprafata, faceti si testul scobitorii, sa iasa curata din blat. Blatul pregatit il taiem pe orizontala in 2 parti egale.
Crema:
Crema:
Gelatina se inmoaie cu 75 gr. apa calduta pentru 30 de minute (Dr. Oetker-10 minute ).
Cinci galbenusuri se mixeaza cu 1/2 pah. zahar, adaugam 1/2pah. lapte, amestecam, adaugam 1/2 lingura de faina amestecam si o aducem la temperatura de fierbere, amestecand in continuu la bain-marie ca sa nu formeze cocoloase, o tinem pe foc pana se ingroasa ca o crema fiarta.
Compozitia se raceste pana la temperatura camerei si se adauga 150 gr. de unt moale impreuna cu vanilia frecat cu mixerul.
Albusurile de ou se mixeaza cu 1/2 pah. zahar in spuma pana se intareste ca o bezea. Turnam gelatina hidratata si incalzita la aburi in prealabil sau la microunde pana se dezleaga si devine lichida, amestecand in continuu pana o incorporam.
Combinam prima compozitie cu a doua, inseram o jumatate din blatul impartit intr-o forma cu inel detasabil pe blat punem din loc in loc visina ( puteti folosi orice fructe va plac :) dar sa nu contina mult suc care sa se scurga in crema. Crema obtinuta se toarna peste blat, apoi acoperim crema al doilea strat de blat si dam la frigider pentru 2~3 ore.
Glazura :
Cinci galbenusuri se mixeaza cu 1/2 pah. zahar, adaugam 1/2pah. lapte, amestecam, adaugam 1/2 lingura de faina amestecam si o aducem la temperatura de fierbere, amestecand in continuu la bain-marie ca sa nu formeze cocoloase, o tinem pe foc pana se ingroasa ca o crema fiarta.
Compozitia se raceste pana la temperatura camerei si se adauga 150 gr. de unt moale impreuna cu vanilia frecat cu mixerul.
Albusurile de ou se mixeaza cu 1/2 pah. zahar in spuma pana se intareste ca o bezea. Turnam gelatina hidratata si incalzita la aburi in prealabil sau la microunde pana se dezleaga si devine lichida, amestecand in continuu pana o incorporam.
Combinam prima compozitie cu a doua, inseram o jumatate din blatul impartit intr-o forma cu inel detasabil pe blat punem din loc in loc visina ( puteti folosi orice fructe va plac :) dar sa nu contina mult suc care sa se scurga in crema. Crema obtinuta se toarna peste blat, apoi acoperim crema al doilea strat de blat si dam la frigider pentru 2~3 ore.
Glazura :
Eu am folosit Dr.Oetker din comert.
Puteti folosi urmatoarea reteta - topiti ciocolata amaruie la bain-marie 100 gr. ciocolata, adaugati 50 gr. unt si glazurati cu ea tortul, sau 2.5 linguri de cacao, 1.5 linguri de lapte, 1/4pah. zahar, 30 gr. unt se aduc la temperatura de fierbere si se intinde pe tort cu un cutit.
Pofta mare !!!
2 comentarii:
se utilizeaza cuvantul prealabil in loc de preventiv, in rest e super!
Multumesc , am redactat :))
Trimiteți un comentariu