- 2 linguri zahar
- 1 lingura scortisoara
- 4 mere mijlocii
- 4 oua
- 150 gr zahar
- citeva picaturi de extract de vanilie(sau zahar vanilat)
- 200 gr. faina
- 200 gr.ciocolata amaruie topita
- 100 gr. unt
- 2 pahare de nuca uscata la cuptor
MOD DE PREPARARE:
Se curata merele de coaja/se taie felii si se aseaza in tava unsa cu putin unt/se presara cu 2 linguri de zahar amestecate cu o lingura de scortisoara/se dau la cuptor pentru 10 minute la foc mijlociu.
Se bat in spuma ouale cu zaharul/ad.extract de vanilie/
ad. cite putin faina/topim ciocolata(la bain-marie) si ad. in ea untul moale, dar nu topit /amestecam pina se incorporeaza/turnam ciocolata cu untul in compozitie /ad. nuca pe portii mici in 3~4 rate( nuca nu se farima se pune miez intreg)/amestecam si turnam peste merele coapte preventiv in tava.Se coace la foc mijlociu in dependenta de grosimea compozitiei turnate, daca tava este cu dianetrul mic se coace mai mult timp daca este mare, mai putin timp, inaltimea compozitiei de 3 cm sa copt 10 ~15 minute /testul scobitorii trebuie sa fie o farimetura de chec pe virful scobitorii, asta inseamna ca checul este moale inauntru ceea de ce avem nevoie.
2 comentarii:
This is very different. I would never think to put apples and chocolate together, but then I guess chocolate makes everything better!
Anastasia, spune-mi te rog ce dimensiuni are tava folosita de tine. Vreau si eu sa incerc reteta ca arata foarte bine si cred ca e foarte gustoasa.
Trimiteți un comentariu