1kg ciuperci
1 morcov
1 ceapa
4 catei usturoi
200 ml. apa
60 ml. otet de 6%
10 ml. ulei
1 lingurita mustar alb
3~4 foi de dafin
10 boabe piper negru
3~4 boabe peper giamaican
3 bucati de cuisoare
1 lingurita sare
2 lingurita zahar
Mod de preparare:
1 se taie morcovul cubulete sa triunghiuri,se taie ceapa rondele,usturoiul se incresteaza 2 catei si ceilalti se tiae in 4
2 intr-un ceaun se pun ciupercile curatate si taiate in bucati potrivite ,daca sant mici le puneti intregi la foc mijlociu cu 200 ml. de apa pentru 10~15 minute
3 scoateti ciupercile din sucul obtinut intr-un vas si puneti in ceaun: mirodeniile,sare,zahar, morcovul 2 catei de usturoi increstat
otetul si puneti in acest parfum ciupercile pentru 10 minute la foc mic
4 sterilizati un borcan si un capac cu filet in apa clocotita , eu fac asa : oparesc borcanul si il pun la microunda sa se evapore apa dar capacul il fierb intr-un vas cateva minute.
5 puneti in borcanul sterilizat ceapa si 2 catei de usturoi taiati in 4 si turnati in borcan ciupercile cu marinatul inchideti borcanul ermetic, intoarceti borcanul cu capacul in jos si acoperiti-l cu un prosop.peste doua ore se poate servi bunatatea de ciupercute sau le puteti duce in magazie.
6 inainte de a servi acest aperitiv puteti sa-l stropiti cu putin ulei de masline sau sos de soia si sa le presarati cu ceapa verde taiata marunt
pofta mare........
2 comentarii:
Toata dimineata m am gandit ca trebuie sa gatesc ceva si nu stiam ce. Am dat peste aceste ciupercute care arata tare apetisant si m am hotarat: asta voi manca in seara asta!
Sunt chiar bune :)
Trimiteți un comentariu